ارتودنسی متحرک به دلیل امکان خارج کردن پلاکها از دهان، یکی از روشهای محبوب ارتودنسی نسبت به ارتودنسی نامرئی یا ارتودنسی ثابت است. علاوه بر قیمت ارتودنسی متحرک، مدت زمان ارتودنسی متحرک و مدت زمان صاف شدن دندانها در ارتودنسی متحرک، یکی از سوالات رایج متقاضیان این درمان است.
اما مدت زمان ارتودنسی متحرک چقدر است؟ در این مطلب قصد داریم مدت زمان ارتودنسی متحرک را در کنار مواردی مانند قیمت ارتودنسی متحرک، مزایا و معایب ارتودنسی متحرک و اینکه ارتودنسی متحرک برای چه دندانهایی است را بررسی کنیم.
مدت زمان ارتودنسی متحرک
همانطور که میدانید، مدت زمان استفاده از ارتودنسی متحرک مانند سایر روشها برای رفع ناهنجاریهای فک و دندان، دوره مشخصی دارد. نکته مهم این است که اگر مدت زمان ارتودنسی متحرک به طور کامل طی نشود، نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد.
در حالت کلی، مدت زمان ارتودنسی متحرک از ارتودنسی ثابت طولانیتر، و حداقل 6 ماه است. زمان دقیق برای درمان در جلسه اول معاینه توسط ارتودنتیست مشخص میشود. مدت زمان استفاده از ارتودنسی متحرک به عوامل زیر بستگی دارد:
- همکاری بیمار در طول دوره درمان شامل مراجعه در زمانهای تعیین شده، اطمینان به متخصص ارتودنسی، عدم ایجاد خلل در کار و… نیز میتواند در اتمام به موقع مدت زمان ارتودنسی متحرک موثر باشد.
- مدت زمان ارتودنسی متحرک با توجه به سن بیمار نیز میتواند متغیر باشد. مدت زمان استفاده از ارتودنسی متحرک در بیماران با سن کم، کوتاهتر از بیماران با سنین بالاست.
- اتفاقات پیشبینینشده مانند نیاز به ترمیم دندان در حین ارتودنسی دندان، آسیب به ناحیه فک و… هم میتواند مدت زمان ارتودنسی متحرک را افزایش دهد.
- میزان بهم ریختگی و بینظمی دندانها یکی از مهمترین عوامل در افزایش یا کاهش مدت زمان ارتودنسی متحرک است.
- نیاز و یا عدم نیاز به کشیدن دندان بیمار میتواند مدت زمان ارتودنسی متحرک را تحت تاثیر قرار دهد.
- سلامت و یا عدم سلامت فک بیمار بر روی طول درمان و مدت زمان ارتودنسی متحرک تاثیرگذار است.
- الگوی بینظمی در دندانهای بیمار نیز در تعیین مدت زمان استفاده از ارتودنسی متحرک موثر است.
- در آخر، میزان تجربه ارتودنتیست برای سرعت عمل در کار نیز از عوامل موثر در طول درمان است.
معایب ارتودنسی متحرک
بسیاری از بیماران هنگام مراجعه به متخصص برای درمان ناهنجاریهای دندان خود، مایل به استفاده از ارتودنسی متحرک هستند. این افراد معمولا تنها به مزیت متحرک بودن این روش توجه کرده و به معایب ارتودنسی متحرک توجه مکیکنند. در ادامه به برخی از معایب ارتودنسی متحرک اشاره کردهایم:
- اگر برای مدت کوتاهی پلاک متحرک ارتودنسی را از دهان خود خارج کنید، دوره درمانی خود را به تعویق انداخته و روند کار به سرعت پیش نخواهد رفت. به همین دلیل در مدت زمان ارتودنسی متحرک تنها برای غذا خوردن باید آن را از دهان خارج کنید.
- همانطور که در بخش “ارتودنسی متحرک برای چه دندانهایی است؟” توضیح دادیم، نمیتوان از این روش برای درمان تمام ناهنجاریهای دهان و دندان استفاده کرد.
- زمانی که پلاک متحرک ارتودنسی در دهان وجود دارد، گفتار شما کمی دچار اختلال میشود.
- با هر بار گذاشتن ارتودنسی متحرک در دهانتان، باید کمی درد و فشار را تحمل کنید.
مزایای ارتودنسی نامرئی
با وجود معایب ارتودنسی متحرک، این روش از مزایای متعددی برخوردار است. در ادامه به برخی از این مزایا اشاره کردهایم:
- بریسهای متحرک اصولا به منظور راحتی بیشتر بیمار طراحی شدهاند. میتوان به راحتی آنها را برای فعالیت های از دهان خارج کرد و سپس در دهان قرار داد.
- ارتودنسی نامرئی به دلیل شفاف بودن یا همرنگ بودن با دندان، برای بیمارانی که به زیبایی اهمیت میدهند بسیار مناسب است (خصوصا در مقایسه با ارتودنسی ثابت)
- تنها پس از گذشت چند هفته از مدت زمان ارتودنسی متحرک میتوان تاثیر بریسها را مرتب کردن دندانها دید.
- از آنجا که میتوان بریسها را از دهان جارج کرد، تمیز کردن دندان برخلاف ارتودنسی ثابت بسیار ساده است.
سخن پایانی
در این نوشته سعی شد، علاوه بر مدت زمان ارتودنسی متحرک، که آگاهی از آن، برای مقایسه استفاده از این نوع ارتودنسی و ارتودنسیهای دیگر است؛ به مزایا و معایب ارتودنسی متحرک نیز پرداخته شود.